Sider

lørdag 7. mars 2015

Ketolysebrød

Hjemme hos oss er det kun Lillebror F og Storebror E som spiser "normalt" brød.
Vi andre spiser og skal spise Ketose brød, også kjent som proteinbrød.
Det er faktisk veldig godt og ikke minst mettende.
Til frokost kan man feks ta 2-3 skiver (de blir ikke høye disse brødene, så skivene er små) med pålegg, da gjerne magre "sunne" pålegg og litt salat til eller noen bær.
Super start på dagen :-)

Oppskriften er som følger:

3 dl.cottage cheese
7 egg
For å få knust cottage cheesen best mulig, kjører du det i mixmasteren  en god runde før du tilsetter resten av ingrediensene.
Så tilsetter du videre...
0,5 ts. urtesalt (herbamare)
0,5 dl.olje (raps)
100 g. kruskakli
100 g. sesamfrø
200 g. linfrø

Fordel røren i 2 brødformer som du har bakepapir i, dropper du bakepapir ødelegges brødformene dine og brødene sitter dessuten bomfast, noe som fører til stooor frustrasjon - belive me, jeg har prøvd.
røren SKAL være klissete og våt, så du har ikke gjort noe feil....


Stek nederst i ovnen ved 180 grader i ca 1,5 - 2 timer.
Ta brødene ut av formene og fjern bakepapiret.
La brødene avkjøles før du skjærer i dem.
Disse brødene holder seg lenge i kjøleskapet, men kan også med fordel fryses.
Ferdige brød klare til avkjøling på rist

Som du ser er de ikke nevneverdig høye :-)

1 kommentar:

  1. Jeg kan skrive under på at brødene smaker godt med det meste av pålegg. Hos meg går det mye i salat, kokt egg, akurk.

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar