Sider

mandag 23. november 2009

Bilder fra en Afrika farer!


Dere husker kanskje at for en tid tilbake var Prinsen min i Malawi?
Han kom tilbake som en noget forandret mann, plutselig forsto han at folk ikke velger å være sultne og fattige..
Nå er det ikke sånn å forstå at han mente at folk valgte å være fattige, men han var ikke så forståelsesfull i forhold til at folk kaster søppel omkring seg og lever på den måten de gjør i enkelete deler av verden.
Jeg hadde frem til han besøkte Malawi mitt svare strev med å få ham til å forstå at "de vet bare ikke bedre"
for de har aldri lært osv...
Denne lille gutten smeltet Prinsens hjerte helt og fullstendig, han synes det var uhyre morro å bli tatt bilde av og ikke minst få se seg selv på den lille skjermen etterpå.

Dette hadde han aldri opplevd før...
Grunnen til at Prinsen og 2 av hans kolleger var på tur til Malawi, er vannborings prosjektet som Seadrill deltar i, seadrill er Prinsens arbeidgiver.
Tidligere så brønnene til innbyggerne slik ut:


 Ikke særlig fristende eller hva?
Mange hadde ikke brønn i det hele tatt i sin landsby og må gå flere mil hver dag for å komme til en sånn..
Det er jo helt surealistisk for oss her hjemme på berget.
Seadrill og samarbeidspartnerne deres har nå drillet brønner som faktisk kan by på rent vann, så Prinsen og hans frender ble tatt i mot med stor festivitas

 
 
Her pumper Prinsen opp vann for alt hva remmer og tøy kunne holde, til innbyggernes store glede - de synes det var så stas at han brukte pumpen deres at de satte igang med å tale i tunger og gud vet hva..

De besøkte mange forskjellige brønner og mange forskjellige landsbyer og overalt hvor de kom, hadde beboerne tatt på seg det beste de hadde til ære for de rare hvite menneskene som gjestet dem.
Prinsen spurte et par barn om de ville være med på bilde sammen med ham.
Før han visste ordet av det sto hele landsbyen rundt ham

De besøkte også skoler..
Legg merke til skoleklokka som henger på treet der, artig at de i det hele tatt har en skoleklokke spør dere meg...

Prinsen tok også bilde av ting han synes var litt malplasert, slik som dette reklame skiltet..
Det er vel ingen hemlighet at bilparken i Malawi er rimelig sliten, så det er lite trolig at noen går av sted å kjøper en splitter ny Corolla, når de sliter med å få nok penger til et brød!

Når en er på tur hender det at en må på do underveis, her har gutta funnet et toalett langs veien, et rest stopp som det så fint het, det er ikke laget for store hvite voksne menn med kulemage og mer enn 170 på strømpelesten..


Men det gjorde nytten sin om ikke annet...

Dette skiltet måtte Prinsen bare ta bilde av fordi teksten var hysterisk morsom..
KWIK-FIT
Nobody fits quicker then kwik-fit fitter...Haha!

Dagen før de skulle reise fra Landsbyen de bodde i, laget innbyggerne show for dem, de hadde plassert ut plastikk stoler, langt ut i ødemarka og slept med seg drikkevarer og mat til sine gjester.
Prinsen og hans kammerater følte seg svært ubekveme med å sitte der å se på mens de skulle tylle i seg drikke og spise seg mette, mens folka som sto for underholdingen ikke fikk noen ting, men de fikk streng beskjed av sin guide at de måtte spise og drikke for hvis ikke var det en fornærmelse.

Prinsen var rørt til tårer kunne han fortelle meg, det var visstnok helt fantastisk!

Sist men ikke minst må jeg ta med bilde Prinsen tok til ære for meg..
"jeg vet jo hvor glad du er i bilder av flotte trær med blomster på!"


Tilsammen tok Prinsen godt over 700 bilder i løpet av en uke i Malawi, dette er selvsagt bare et lite knippe av dem, og jeg forstår godt at han er påvirket av menneskene og  de synsinntrykkene han sitter igjen med.
Det som gjorde størst inntrykk var nok den lille gutten som Prinsen aller mest hadde lyst til å ta med seg hjem til oss andre 3.

Over og ut!

2 kommentarer:

  1. En utrolig historie. Jeg tror alle mennesker som lever i overflod ville fått seg en skikkelig tankevekker om de hadde tatt en tilsvarende tur som din mann. Herlig at du deler og gjør oss oppmerksom på at det finnes en annen verden der ute.

    Hilsen Marit

    SvarSlett
  2. Marit: Prinsen hadde godt av den turen, det er helt klart.
    Selv sa han dette:
    Dette hadde jeg godt av, jeg har aldri følt meg så ydmyk noen gang, tenk at de delte med det lille de hadde uten forventninger om å få noe tilbake!"
    Han sa sa dessuten at han skammet seg nesten litt over den overfloden vi lever i her hjemme, hvor en kan klage over bensinpriser, og at denne mnd. blir det stramt fordi bilen skal på service. Vi mangler aldri noen ting egentlig Tonje! gjør vi vel??

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar